24/7 SPOEDWERKZAAMHEDEN
+31 6 48 56 63 44

Lekkage reparatie

Lekkage snel laten repareren?

Lekken kunnen veel problemen veroorzaken in huis. Of ze nu klein of groot zijn, ze moeten zo snel mogelijk worden aangepakt. Er kunnen vochtproblemen en waterschade ontstaan als een lekkage niet snel wordt verholpen. Daarom is het belangrijk om een loodgieter in te schakelen zodra u een lekkage in uw huis opmerkt.

Een groot lek heeft duidelijke symptomen en kan gemakkelijk worden geïdentificeerd als de bron van het probleem. Maar veel vaker gaat het om een klein lek dat enige tijd onopgemerkt blijft voordat het wordt ontdekt. Daarom moet u niet alleen een loodgieter inhuren om een lek te dichten; als u vochtproblemen hebt, moet eerst het lek worden opgespoord. Een loodgieter heeft daarvoor de juiste apparatuur.

Lekkage in de keuken?

Als u een lek in uw keuken hebt, kan het een probleem zijn met de keukenkraan, de waterleidingen naar de kraan of een ander apparaat. De keukenkraan is een van de belangrijkste elementen in uw keuken.

Keukenkraan

Als uw keukenkraan lekt, is het belangrijk om hem meteen te repareren of te vervangen. Een lekkende kraan kan schade veroorzaken aan het mechaniek binnenin de kraan, maar ook aan de kalkaanslag die zich aan de buitenkant vormt. Dit kan leiden tot problemen met het uiterlijk van uw keuken en zal ook uw waterrekening verhogen. Een loodgieter kan u helpen bepalen of u uw kraan het beste kunt repareren of vervangen, dus bel ons vandaag nog!

Vaatwasser

Een lek in uw vaatwasser kan worden veroorzaakt door een aantal dingen – de meest voorkomende is dat de verbinding tussen de watertoevoer- en afvoerleidingen of tussen die twee leidingen en de pomp los zit. Het kan ook zijn dat een van deze onderdelen kapot is, waardoor uw vaatwasser gaat lekken. Uw loodgieter kan een diagnose stellen en oplossingen aanbevelen om uw vaatwasser te repareren of te vervangen.

Water Heater/Geiser

Als u problemen heeft met lekkages in uw boiler of geiser, bel dan onmiddellijk een loodgieter! Lekken als deze kunnen ernstige schade veroorzaken als ze niet snel genoeg worden gerepareerd en het kan nodig zijn om onderdelen van beide apparaten volledig te vervangen. Uw loodgieter kan u vertellen of dit nodig is op basis van

MHD Onderhoud- en Installatiebedrijf - Uw specialist voor CV-Ketel onderhoud en reparaties

Lekkages in de badkamer

De badkamer is een gebied dat gevoelig is voor lekkages, en het sanitair in de badkamer is bijzonder moeilijk om problemen op te lossen. Waterleidingen lopen door de muren, de vloer en het plafond van uw badkamer, dus een lek kan overal in uw badkamer ontstaan.

De loodgieter kan een lek in een leiding die door de muur of vloer loopt gemakkelijk vinden en repareren. Als het lek echter in een leiding zit die door de muur of vloer loopt, kan het onmogelijk zijn om het op te sporen zonder de boel af te breken.

Er zijn ook verschillende kranen in uw badkamer zoals douchekranen en badkranen die kleine lekken kunnen hebben die onopgemerkt blijven totdat er een groter probleem is met een van deze kranen. De loodgieter kan zien of deze kleine lekken te repareren zijn of dat ze helemaal vervangen moeten worden.

Lekkage op het dak of plafond?

Als u waterschade ondervindt, is het belangrijk om te weten hoe dit is gebeurd. Een lekkend dak kan door verschillende factoren worden veroorzaakt, maar meestal gaat het om een probleem met het dak of de dakgoot.

Als uw plafond lekt, kan dat het gevolg zijn van een waterleiding die door het plafond loopt en lekt. Maar in veel gevallen gaat het bij een plafondlekkage ook om een daklekkage, waarbij vocht door het dak naar het plafond lekt.

Een schuin dak is meestal bekleed met dakpannen. Tenzij u dakpannen kwijt bent of als er dakpannen kapot zijn of niet goed liggen, is een hellend dak relatief goed beschermd tegen lekkage. Een voordeel is ook dat water gemakkelijk van een hellend dak afstroomt.

Bij een plat dak daarentegen is de kans op een daklekkage wat groter, omdat er geen dakpannen zijn die dit oppervlak beschermen tegen vocht dat via kieren of naden in het bitumen (het materiaal dat als lijm wordt gebruikt) naar binnen sijpelt. Meestal zijn platte daken bedekt met bitumen. Na verloop van tijd kan het bitumen beschadigd raken of kunnen de naden loslaten, waardoor vocht kan binnensijpelen.

Offerte Aanvragen