Hoe hoog moet de druk in de CV-ketel zijn?

Heeft u zich ooit afgevraagd hoe hoog de druk van uw cv-ketel moet zijn? Zo ja, dan bent u niet de enige. Veel mensen weten niet hoe hoog de druk moet zijn en daarom hebben wij dit artikel voor u geschreven. U vindt hier alles over de druk van een cv-ketel en het belang ervan.

De cv-ketel is een complex apparaat. Daarom begrijpen veel mensen het niet. Heeft u ook geen kennis van cv-ketels? Dan besteedt u wellicht weinig aandacht aan het apparaat. In dat geval bestaat de kans dat de druk van uw cv-ketel niet hoog genoeg is. U kunt de druk verhogen door de ketel bij te vullen met water. Veel mensen weten alleen niet hoe hoog de druk van een cv-ketel moet zijn. Geldt dit ook voor u? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij vertellen u hier hoe hoog de druk moet zijn en wat het belang is van een hoge druk.

Hoe hoog moet de druk zijn?

Wij bevelen aan dat de druk van uw cv-ketel ten minste 1,5 bar bedraagt. Als deze onder deze grens komt, kan dit de werking van het apparaat beïnvloeden. Een te hoge druk is echter ook niet goed. Daarom houden wij een bovengrens van 2 bar aan. U ziet dus dat de druk van uw ketel hoog genoeg is als deze tussen de 1,5 en 2 bar ligt. Om de druk in uw ketel op peil te houden, moet u misschien één of twee keer per jaar het waterreservoir bijvullen. Op de manometer van uw ketel kunt u zien hoe hoog de druk is.

Waarom moet de druk hoog zijn?

De druk van een cv-ketel is erg belangrijk. De gemiddelde Nederlander is tevreden als het toestel zijn werk doet, maar als u problemen in de toekomst wilt voorkomen, moet u ervoor zorgen dat de druk altijd op peil is.

Wanneer de druk onder de 1 bar komt, kan uw cv-ketel dienst weigeren. Een te lage druk verhindert namelijk dat het water in de installatie goed wordt rondgepompt. Wanneer de druk boven de 2 bar komt, kan dit ook schade veroorzaken aan uw ketel.

Om problemen met uw ketel te voorkomen en ervoor te zorgen dat deze jarenlang goed werkt, raden wij u aan om altijd te controleren of de druk op peil is.

Schakel een loodgieter in

Heeft u gemerkt dat de druk van uw cv-ketel niet is zoals hij zou moeten zijn?

Zo ja, blijf dan niet proberen om het zelf te repareren- schakel onze loodgieter in. Onze professionals komen bij u langs en zoeken uit wat het probleem is. Als we het probleem gevonden hebben, zullen we het direct verhelpen. Hierdoor is de druk in uw cv-ketel nooit te hoog, maar ook niet te laag.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Veelgestelde vragen

Hoe lang gaat een cv-ketel gemiddeld mee?
De gemiddelde levensduur van een goed onderhouden cv-ketel ligt tussen de 12 en 15 jaar. Met regelmatig onderhoud kan dit zelfs oplopen tot 18 jaar.
Wat betekent foutcode F28 of E5?
F28 komt vaak voor bij Vaillant en betekent dat de ketel geen vlam detecteert. E5 bij Remeha wijst meestal op een ontstekingsprobleem. In beide gevallen is het raadzaam om een monteur te laten kijken.
Wat kost een cv-ketel reparatie?
Een standaard reparatie ligt gemiddeld tussen de €90 en €200, afhankelijk van het merk en het probleem. Complexe storingen of vervanging van onderdelen kunnen duurder zijn.
Wanneer is het slim om je ketel te vervangen?
Als je ketel ouder is dan 15 jaar, regelmatig storingen geeft of je energiekosten onverklaarbaar stijgen, is het verstandig om vervanging te overwegen.