24/7 SPOEDWERKZAAMHEDEN
+31 6 48 56 63 44

Alles over een hybride warmtepomp

Hybride warmtepompen zijn een relatief nieuwe technologie die de voordelen van een conventionele luchtwarmtepomp en een elektrische boiler combineert. Hybride warmtepompen zijn doorgaans efficiënter dan traditionele boilers, waardoor u een lagere energierekening krijgt en uw ecologische voetafdruk kleiner wordt. Dit is alles wat u moet weten over hybride warmtepompen:

Hybride warmtepompen zijn milieuvriendelijk

Hybride warmtepompen gebruiken geen fossiele brandstoffen en zijn niet afhankelijk van elektriciteit van het elektriciteitsnet. Ze halen hun energie uit bronnen zoals grondwarmtepompen, waterwarmtepompen en luchtwarmtebronnen (die gebruik kunnen maken van zonnepanelen). Daardoor zijn ze efficiënter dan traditionele systemen en komen ze vaak in aanmerking voor belastingvoordelen die energie-efficiëntie belonen.

Hybride warmtepompen kunnen uw energieverbruik met 70% verminderen.

Hybride warmtepompen kunnen uw energieverbruik met 70% verminderen.

Hybride warmtepompen zijn efficiënter dan traditionele waterverwarmingssystemen, wat betekent dat ze een geweldige keuze zijn voor iedereen die geld wil besparen op zijn maandelijkse energierekening.

Een hybride warmtepomp kan ook zorgen voor een efficiëntere en comfortabelere verwarming dan andere soorten waterverwarmingssystemen zoals zonnepanelen of geothermische units.

alles over hybride warmtepompen mhd energieservice

Hybride warmtepompen hebben een hogere HSPF-waarde dan traditionele warmtepompen.

Warmtepompen worden gemeten aan de hand van de HSPF, de Heating Seasonal Performance Factor. Dit getal wordt gebruikt om te berekenen hoe goed uw warmtepomp presteert tijdens het stookseizoen.

De HSPF meet hoeveel energie het kost om uw huis gedurende één seizoen te verwarmen in vergelijking met hoeveel energie u zou gebruiken als u in plaats daarvan een elektrische weerstandsverwarming (zoals een elektrische oven) zou gebruiken. Hoe hoger de HSPF-waarde, hoe efficiënter het systeem is in het terugwinnen en overbrengen van warmte van buiten naar uw huis tijdens de wintermaanden.

Het meest voorkomende type HVAC-systeem dat we tegenwoordig in woningen zien, bestaat uit twee fasen:

1) Een warmtewisselaar die warme lucht van buiten opvangt en via leidingen naar binnen transporteert

2) Een verdamperspoel waar koelvloeistof doorheen stroomt die zijn latente warmte overdraagt aan de lucht in uw huis – dit is wat ze zo efficiënt maakt bij het verwarmen!

Hybride warmtepompen komen in aanmerking voor belastingkredieten en kortingen.

U kunt misschien een belastingkrediet krijgen voor de aanschaf van een hybride warmtepomp. Afhankelijk van de staat waarin u woont, kunt u in aanmerking komen voor een belastingkrediet of korting. Om meer te weten te komen over beschikbare belastingkredieten en kortingen in uw regio, kunt u contact opnemen met de energieafdeling van uw staat of deze lijst met stimuleringsmaatregelen van Energy Star (het programma van de EPA dat u vertelt hoe energie-efficiënt apparaten en producten zijn) per staat bekijken.

Hybride warmtepompen hebben een betere langetermijnwaarde dan traditionele waterverwarmingssystemen.

Een hybride warmtepomp kan meer kosten dan een traditioneel waterverwarmingssysteem, maar heeft vele andere voordelen die het de prijs waard maken. Laten we eerst eens kijken hoe ze zich verhouden op het gebied van energie-efficiëntie:

  • Hybride warmtepompen zijn op twee manieren efficiënter dan traditionele boilers:
  • De gebruikte technologie voor de opslag en overdracht van warmte maakt het mogelijk meer energie uit dezelfde hoeveelheid brandstof te halen. Dit betekent dat uw totale brandstofverbruik lager zal zijn dan bij een conventioneel systeem.
  • Een hybride systeem gebruikt ook minder energie om warmte uit de grond of lucht rond uw huis (of beide) te halen, dus dit verlaagt uw rekening nog meer.

U kunt geld besparen door een hybride warmtepomp te installeren.

Een hybride warmtepomp kan u geld besparen op uw energierekening. Een luchtwarmtepomp en een apart elektrisch verwarmingselement worden samen gebruikt om een warm en comfortabel huis te creëren voor minder dan de kosten van een elektrische warmtepomp.

Een hybride warmtepomp werkt door warmte te leveren van de zon als het zonnig is en van elektriciteit als het niet zonnig is. Het systeem gebruikt zonnepanelen om overdag zonne-energie (warmte) te verzamelen en slaat deze op in een warmwatertank, zodat u deze opgeslagen zonne-energie ’s nachts of op bewolkte dagen kunt gebruiken. Dit betekent dat u niet alleen afhankelijk bent van uw elektriciteitsrekening en deze misschien zelfs kan verlagen als er gedurende de wintermaanden voldoende zon beschikbaar is!

Conclusie

Hybride warmtepompen zijn een geweldige keuze voor huiseigenaren die geld willen besparen op hun verwarmings- en koelingsrekeningen. Ze zijn ook milieuvriendelijk, dus als u op zoek bent naar een alternatief voor traditionele systemen, zou dit het kunnen zijn!

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Kwaliteit & Vertrouwen
MHD Onderhoud- en Installatiebedrijf
MHD onderhoud abbonementen

Je kunt 7 dagen in de week, 24 uur per dag op ons rekenen als je onverhoopt te maken hebt met een storing. Via ons directe telefoonnummer kan je ons bereiken.